Vállalatbiztonság

Küldetésünknek tekintjük a vállalatbiztonsági kultúra megteremtését és/vagy fejlesztését partnereinknél.

Részletek az mph igazgatójának vállalatbiztonsáról szóló a népszbadságban megjelent cikkéből:

"... – Melyek a fő vállalatbiztonsági kihívások ezekben a napokban, amelyek a gazdasági válság következtében alakultak ki?

– Magyarországon a rendszerváltás után megalakult vállalatoknál igyekeztek átvenni azokat a vállalatirányítási rendszereket, elveket, stratégiai formákat, amelyek Nyugaton már beváltak. Ezek közé tartoztak a vállalatbiztonsági rendszerek is.

Az elmúlt húsz év tapasztalata viszont azt mutatja, hogy megtanulni megtanulták ugyan, alkalmazni azonban csak az üzletvitel hatékonyságához közvetlen módon szükséges rendszereket vezették be.
Nagyon sok cég például szerzett valamiféle minőségbiztosítást, amellyel szabályozták a termelési, kereskedelmi vagy szolgáltatói feladataikat, de nemigen találni bennük mondjuk a papíralapú dokumentumok hozzáférését szabályozó biztonsági szabályozást. Vagy például csodálatosan megtanultunk részletes és mindenre kiterjedő munkaköri leírásokat készíteni, de senki sem ellenőrzi az újdonsült munkatárs előéletét, ami a most kialakult helyzetben nagyobb kockázatot jelent minden vállalat és intézmény számára ..."

A teljes cikk »